Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ με 81-59 στο κατάμεστο Ιβανώφειο, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League και υποβιβάστηκε στην Α2.
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 14-4 στο 4’. Μετά το τάιμ άουτ, που κάλεσε ο Κώστας Μέξας ο ΗΡΑΚΛΗΣ μπήκε μεταμορφωμένος στο παρκέ και με πρωταγωνιστές τους Henry και Garrett, "έτρεξε" ένα σερί 11-0, παίρνοντας το προβάδισμα με 15-14 στο 6’. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σερί 4-0, αλλά ακολούθησε νέο σερί του Ημίθεου, που προσπέρασε ξανά στο σκορ με 19-18. Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 20-19, έπειτα από καλάθι του Macon.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν καλύτερος στα πρωτάρα λεπτά και με ένα επιμέρους σκόρ 8-3 προηγήθηκε με τέσσερις πόντους, 27-23. Ο Παναθηναϊκός απάντησε και ισοφάρισε σε 27-27 και στη συνέχεια πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 34-30. Ο Henry, ωστόσο, συνέχισε να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, κρατώντας τους "κυανόλευκους" κοντά στο σκορ (34-37, 38-40) και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στη λήξη του ημιχρόνου με 41-41, ύστερα από τρίποντο του Abrams.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν είχε καθαρό μυαλό και σωστές επιθετικές επιλογές στις αρχές της τρίτης περιόδου, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τα ηνία του αγώνα. Η αθηναϊκή ομάδα προηγήθηκε με 45-42, ο Φίλλιος ισοφάρισε σε 45-45, αλλά από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι ξέμειναν από επιθετικές λύσεις. Έτσι, ο Παναθηναϊκός με επιμέρους σκορ 14-5 βρέθηκε μπροστά με εννέα, 50-59 στη λήξη της τρίτης περιόδου.
Η "κυανόλευκη" ομάδα συνέχισε να μην μπορεί να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι, λόγω και των περιορισμένων επιλογών, που είχε στον πάγκο της. Ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλεύτηκε αυτό κι ανέβασε ρυθμό, με τους παίκτες του Κώστα Μέξα να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτό είχε ως συνέπεια από τα πρώτα λεπτά της τέταρτου δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει διψήφια διαφορά, 55-66 και ο ΗΡΑΚΛΗΣ να μην μπορεί να αντιδράσει. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και τελικά οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 81-59, σκορ που ενδεχομένως αδικεί την προσπάθεια των παικτών του ΗΡΑΚΛΗ, που μέχρι και το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ήταν μέσα στο παιχνίδι και διεκδικούσαν τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-41, 50-59, 59-81
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Μέξας): Σταμάτης 6(1), Henry 24(1), Garrett 12 (10 ριμ.), Φίλλιος 3(1), Χαριτόπουλος, Πετανίδης 5, Abrams 9(2), Παπαδάκης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Siva, Macon Jr. 21(3), Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 21(4), Κασελάκης 3(1), White 21(1), Αβδάλας, Jovic, Χουγκάζ, Μαντζούκας 2, Sant-Roos 5(1).