Video Gallery

 

Ο Κώστας Μέξας τόνισε πως η έλλειψη διάρκειας στη συγκέντρωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα με τον Προμηθέα, αλλά και ότι η διαιτησία δεν σεβάστηκε τον ΗΡΑΚΛΗ όσο έπρεπε. 

 

Ο προπονητής των "κυανόλευκων" δήλωσε αρχικά: "Ένα εξαρχής δύσκολο ματς, νομίζω έγινε δυσκολότερο, κατά τη διάρκεια του και γιατί άδειασε το γήπεδο, αλλά και γιατί εμείς δεν ήμασταν αυτοί, που έπρεπε. Ξέραμε ότι είναι δύσκολο να αντέξουμε επί 40 λεπτά σε υψηλή ένταση, γιατί όλο αυτό το διάστημα, μετά το Λαύριο, η προπόνησή μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε, λόγω των απουσιών, των παιδιών, που έφυγαν. Είχαμε και κάποια θέματα, με τις ασθένειες κι εμείς. Και δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο, όπως θα θέλαμε όλο αυτό το διάστημα, κι αυτό απέναντι σε μια ομάδα, που ήρθε πολύ έτοιμη, βγήκε στο γήπεδο. Υπάρχει μια διαφορά ποιότητας, σε αρκετά σημεία. Την ξέραμε, προσπαθήσαμε με τη ζώνη να βρούμε κάποιες λύσεις. Υπήρχαν στιγμές, που ήμασταν καλοί, αλλά η έλλειψη διάρκειας στη συγκέντρωση έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στις δυο πλευρές. Και οι επιλογές μας στην επίθεση κάποιες φορές δεν ήταν καλές. Στην άμυνα χαθήκαμε αρκετές φορές εύκολα. Νομίζω το μάθημα, που πρέπει να πάρουμε σήμερα (16/01), είναι ότι αν θέλουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί, όπως πρέπει, ανεξαρτήτως κάποιων προβλημάτων, πρέπει ο τρόπος, που προσεγγίζουμε την καθημερινότητά μας, στην προπόνηση, να είναι διαφορετικός απ’ αυτόν, που ήταν το τελευταίο διάστημα. Πρέπει να αλλάξει το τσιπάκι, σε αυτό το θέμα λίγο.

 

Να καταφέρουμε να ενισχυθεί η ομάδα, είναι απαραίτητο. Είναι πολύ φανερό αυτή τη στιγμή ότι χρειαζόμαστε δυο παίκτες τουλάχιστον. Έναν για το τελείωμα του πρώτου γύρου κι έναν με την αλλαγή του γύρου. Να γίνουν δυο προσθήκες καλών παικτών. Να δουλέψουμε, να βρούμε καινούργιες σταθερές μέσα στον αγώνα, για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο δεύτερο γύρο. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για τη νίκη του και την προσπάθειά του σήμερα (16/01). Καλή επιτυχία στην Ευρώπη και στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Κι εμείς ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις στα θέματά μας σιγά-σιγά, να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε".

 

Για το αν το ρεπό της μεθεπόμενης αγωνιστικής και η διακοπή στη συνέχεια δίνει τη δυνατότητα για ένα "ανακάτεμα" της τράπουλας, ενόψει δευτέρου γύρου, είπε: "Υπάρχει αυτό το δεδομένο κι αυτό είχαμε στο μυαλό μας όλο αυτό το διάστημα. Αυτόν τον στόχο έχουμε. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να αλλάξει η ομάδα, πόσες αλλαγές μπορούμε να κάνουμε, γιατί ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε μια αλλαγή στον πρώτο γύρο για να είμαστε με πέντε ξένους και στο δεύτερο γύρο, έχουμε μια προσθήκη και δυο αλλαγές. Αν θα κάνουμε κι άλλη αλλαγή-προσθήκη το συζητάμε κι αυτό, αλλά ας γίνουν ένα-ένα τα βήματα πρώτα για να προχωρήσουμε. Όλα μαζί είναι λίγο δύσκολο. Ο στόχος είναι να υπάρχει μέχρι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό καινούργιος παίκτης και μετά τον Παναθηναϊκό να έρθει κι άλλος παίκτης για να δουλέψουμε και με τους δυο νέους παίκτες στη διακοπή. Να δούμε πως θα πάει και το πρωτάθλημα, με τις ημερομηνίες και με τα αναβληθέντα παιχνίδια του, γιατί είναι τελείωμα πρώτου γύρου και δεν ξέρω αν θα αρχίσει ο δεύτερος, αν δεν τελειώσει ο πρώτος". 

 

Για το πως αντιμετωπίζει τα προβλήματα στην καθημερινότητα, επεσήμανε: "Το -3 είναι ένα σημαντικό κομμάτι, που μας απασχολεί όλους. Θα έπρεπε να απασχολεί όλο το πρωτάθλημα. Είναι πολύ περίεργη η κατάσταση σε αυτό το θέμα. Η καθημερινότητα έχει τις δυσκολίες της, δεν θέλω να τις επαναλαμβάνουμε, γιατί κάποια στιγμή και μετά αποτελεί δικαιολογία για όλους. Με δικαιολογίες δεν γίνεται τίποτα. Έχει υποσχεθεί η διοίκηση ότι θα λυθούν τα περισσότερα από τα θέματα, λίαν συντόμως. Κάποιους παίκτες, που θέλαμε δεν μπορέσαμε να τους φέρουμε για συγκεκριμένους λόγους. Κάποιοι παίκτες δεν θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα, κάποιοι δεν θέλουν να έρθουν στον ΗΡΑΚΛΗ, γιατί ακούγονται διάφορα κι αυτό δυσκολεύει και τη δική μας προσπάθεια να φέρουμε καλούς παίκτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να κάνουν μέχρι ένα σημείο τη διαφορά. Προσπαθούμε να βρούμε και παίκτες και λύσεις, με παιδιά, τα οποία είναι ποιοτικά και θέλουν να έρθουν στον ΗΡΑΚΛΗ και στην Ελλάδα γενικότερα. Θέλω να πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα σε όλα τα επίπεδα, θετικά. Αυτό είναι που ελπίζουμε, γιατί όντως ο χρόνος περνάει και πρέπει κάποια στιγμή να δούμε ποιοι θα είμαστε οριστικά για να μπει και το νερό στο αυλάκι, όσον αφορά ρόλους, χημεία κτλ., στα οποία θα χρειαστεί να γίνει ξανά ανακάτεμα". 

 

Ερωτηθείς για την εμφάνιση του Dolezaj, απάντησε: "Ο Marek είναι ένα παιδί, με ταλέντο. Θα χρειαστεί λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Ελλάδας. Έρχεται από το κολέγιο και την ουκρανική λίγκα, που είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση. Είναι μπασκετικός, καταλαβαίνει το παιχνίδι. Με δυο-τρεις προπονήσεις, που έκανε έπιασε αρκετά από τα πράγματα, που θέλαμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα τον βοηθήσει η ομάδα, πρώτα απ’ όλα και οι συμπαίκτες του κι εμείς οι προπονητές για να μας βοηθήσει κι αυτός. Δεν είναι παιδί, το οποίο θα πάρει την μπάλα και θα βάλει 20 πόντους από μόνος του. Δεν έχει αυτή τη δυνατότητα και δεν τον πήραμε γι’ αυτόν τον λόγο. Το ξέραμε αυτό. Είναι ένα παιδί, που μέσα από τη λειτουργία της ομάδας, μπορεί να βοηθήσει και σήμερα (16/01) το έδειξε. Μπορεί να ήταν λίγο άστοχος, αλλά οι επιλογές του και ο τρόπος, που προσέγγισε το παιχνίδι ήταν σωστός. Κάθε μέρα θα είναι γι’ αυτόν ένα βήμα μπροστά, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά".

 

Σε ερώτηση για την καθημερινότητα της ομάδας, ανέφερε: "Ο προπονητής οφείλει από τη στιγμή, που είναι στην ομάδα, να λειτουργεί σαν να είναι όλα πολύ καλά. Λειτουργώ με αυτόν τον τρόπο και με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργώ όσο είμαι εδώ πέρα. Είναι πολύ ξεκάθαρο μέσα μου αυτό το πράγμα. Δεν συζητάω για κάτι άλλο".  

 

Κληθείς να σχολιάσει τη διαιτησία του σημερινού αγώνα, υποστήριξε: "Νομίζω δεν μας σεβάστηκε όσο έπρεπε να μας σεβαστεί. Και πριν τη διακοπή, και πριν την εκκένωση και πριν την τεχνική ποινή, που μου δόθηκε. Νομίζω άφησαν πολύ παραπάνω τις επαφές απ’ όσο έπρεπε και ο τρόπος, που σφύριζαν στις δυο πλευρές ήταν διαφορετικός. Δεν θέλω να παραμείνω παραπάνω σ’ αυτό το κομμάτι, γιατί θα κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Ας δούμε τι κάναμε λάθος, ας παραδεχθούμε κάποια πράγματα, που έκανε σωστά ο Προμηθέας, με τον τρόπο, που προσέγγισε το παιχνίδι και ειδικά κάποιοι παίκτες του. Ας πάμε παρακάτω. Το να γκρινιάζω για τη διαιτησία, έχοντας χάσει με διαφορά 13 πόντων και με μέτρια εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είναι σωστό, αλλά θα πω ότι δεν ήταν αυτή, που έπρεπε για ένα τέτοιο παιχνίδι. Με την ΑΕΚ η διαιτησία ήταν τρομερή, σήμερα (16/01) δεν είχε ίδια κριτήρια, όπως σ’ εκείνο το ματς. Σφύριζε με διαφορετικά κριτήρια στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Αυτή είναι η δική μου αίσθηση. Και στη φάση της τεχνικής ποινής, ήταν ένα πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Hunt, μπροστά στον κ. Ζαχαρή, το οποίο έγινε τεχνική ποινή, γιατί διαμαρτυρήθηκα. Πρώτη φορά διαμαρτυρήθηκα στο παιχνίδι και έφαγα τεχνική ποινή. Από κει και πέρα, σε άλλα γήπεδα και αλλού γίνονται άλλα και άλλα…"              

 

Επίσημοι Χορηγοί & Συνεργάτες

line

 • 000-klimalko.jpg
 • 01-logo_theoni.jpg
 • 002-condito.jpg
 • 003-step.jpg
 • 4all.jpg
 • 005-kiddo.jpg
 • 006-hell.jpg
 • 007-digas.jpg
 • 008-cosmos.jpg
 • 009-molinari.jpg
 • 011-edathess.png
 • 013-nutrimedica.jpg
 • 999-havi.jpg
 • athlos.jpg
 • beneli.jpg
 • eurokatharistik.jpg
 • novibet.jpg
 • pharmagenesis.jpg

Επίσημοι Χορηγοί & Υποστηρικτές του Πρωταθλήματος

line

 • 000-stoiximan.jpg
 • 001-EKO.jpg
 • 009-ydrogeios.jpg
 • 010-wat.jpg
 • 011-avance.jpg
 • 015spalding.jpg
 • 019ert.jpg

Ιστορία

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηρακλής έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και στον πολιτισμό με αθλητές που έχουν ξεκινήσει την επαγγελματική τους καριέρα από το γήπεδο του Ιβανωφείου το οποίο πήρε το όνομα από τον Γεώργιο Ιβάνωφ. Το τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε επισήμως το 1921, αποτελώντας μάλιστα την πρώτη ομάδα που κατέκτησε ποτέ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1928)....

περισσότερα >>

Photo Gallery

Πρόσφατα Tweets

Ακολουθήστε μας