ΝΕΑ

Σκουρτόπουλος: "Καθοριστικό σημείο τα τρίποντα"

 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πως καθοριστικός παράγοντας του αγώνα ήταν η ευστοχία των παικτών του Περιστερίου στα τρίποντα, ενώ μίλησε και για τις διαιτητικές αποφάσεις.  

 

Ο προπονητής του ΗΡΑΚΛΗ επεσήμανε αρχικά: "Δυστυχώς, δεν ξεκινήσαμε, όπως έπρεπε. Ήταν ένα παιχνίδι, που είχαμε την ευκαιρία να το κερδίσουμε, παρότι σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν μπορώ να πω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι και δικαιούμασταν πολλά πράγματα μέσα απ’ αυτό. Καταφέραμε στο τέλος να κάνουμε μια προσπέραση στο σκορ, με το 71-70, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, αλλά η αντίδρασή μας μετά δεν ήταν αυτή που έπρεπε κι έτσι χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη, σε σχέση με τα τρία πρώτα πολύ δύσκολα παιχνίδια, που είχε το πρόγραμμα για εμάς.

 

Το καθοριστικό σημείο ήταν τα τρίποντα. Το Περιστέρι ήταν σε εξαιρετική μέρα, με 57%, ενώ εμείς σε πολύ κακή, παρότι θεωρούμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα στο σουτ. Οι επιλογές, όμως δεν ήταν καλές, ήταν βιαστικές και παρότι τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα, δεν είχαμε το αποτέλεσμα, που έπρεπε. 

 

Συνεχίζουμε… Τώρα θα πρέπει να δούμε αύριο το σημερινό (10/10) παιχνίδι σε video, και να ετοιμαστούμε για την αναμέτρηση στην Ολλανδία. Περιθώρια δεν υπάρχουν. Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομάδα σε όλα τα σημεία. Σήμερα (10/10) κάναμε βήματα προς τα πίσω, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν λειτουργήσαμε ομαδικά, όπως θα έπρεπε. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε, κάπως καλύτερα. Δεν έχουμε άλλο δρόμο: Δουλειά, δουλειά, δουλειά".

 

Για το αν η ομάδα αντιμετώπισε πρόβλημα στην οργάνωση και στην κυκλοφορία: "Φάνηκε περισσότερο αυτό, γιατί ο Woolridge δεν ήταν σε καλή μέρα. Είναι ένα παιδί, ρούκι στην ουσία. Ο Toney πιέστηκε, προσπάθησε αυτός να δώσει τις λύσεις και κάπου εκεί δεν υπήρχε ισορροπία στην ομάδα.  Βέβαια δεν ήταν μόνο δικό του κομμάτι, γιατί και οι δυο ψηλοί μας δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε. Δεν έκαναν το κόψιμο, που χρειαζόταν, ώστε να μπορέσει και ο Douglas να δημιουργήσει με μια κάθετη πάσα ή να βρούμε μια πάσα στην πλάτη, αλλά μείναμε στο σουτ, στην εκτέλεση από το screen κι αυτό δυστυχώς δεν μας βοήθησε".

 

Για το αν ο Daniels θα είναι έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στη ZZ Leiden: "Θα είναι έτοιμος, γιατί είναι προπονημένος. Μέχρι τέλος Αυγούστου έπαιζε, συνέχισε να κάνει προπονήσεις. Είναι καλός αθλητής, έτσι κι αλλιώς. Και είναι ένα παιδί έμπειρο, που ξέρει την Ελλάδα, ξέρει πως παίζεται το μπάσκετ εδώ. Αυτός είναι κι ο λόγος, που αποκτήσαμε αυτόν τον παίκτη. Σίγουρα η βοήθεια, που περιμένουμε είναι μεγάλη και στο κομμάτι των ριμπάουντ και θα είναι ένας επιπλέον παίκτης, που θα ποστάρει στην ρακέτα, θα παίζει κάπως διαφορετικά, γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε κάπως μονόπλευροι. Όλοι είμαστε ανοιχτά για το σουτ και μένει μόνο ο Lynch και ο Γάιος για το παιχνίδι μέσα στο καλάθι. Το παιχνίδι μας είναι εύκολο να το δεις. Δεν έχουμε ισορροπία, δεν έχουμε post παιχνίδι. Πιστεύω, με τη βοήθεια του Daniels και λίγο να ανεβάσουμε τα δυο παιδιά, γιατί ο Γάιος έρχεται από δυο συνεχόμενους τραυματισμούς. Είναι ένα παιδί, που μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν είναι έτοιμος. Παίζει με κάταγμα στα πλευρά. Όπως καταλαβαίνετε, οι επαφές είναι δύσκολες γι’ αυτόν. Παρόλα αυτά παίζει, είναι εδώ και βοηθάει. Αυτά είναι κομμάτια, που πρέπει να βελτιώσουμε για να παίξουμε κι εμείς καλύτερα".        

 

Σε ερώτηση για ορισμένες αντιδράσεις του πάγκου του ΗΡΑΚΛΗ, σε αποφάσεις των διαιτητών, απάντησε: "Γενικά δεν μου αρέσει να σχολιάζω τη διαιτησία, αλλά εδώ συνεχίζεται η περυσινή ιστορία και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Η αντιμετώπιση που έχουμε, είτε είναι φιλικά είτε επίσημα, είναι η ίδια, Πάντα είμαστε ένα βήμα πίσω, σε σχέση με τους άλλους. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να το δουλέψουν και να το διορθώσουν, τουλάχιστο έτσι εξαγγέλουν. Εμείς πρέπει να κοιτάμε τη δουλειά μας και να αφήνουμε τους διαιτητές έξω από το παιχνίδι. Να παίζουμε με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην αναγκάζονται να δίνουν αυτά τα σφυρίγματα. Δυστυχώς δεν παίρνουμε σφυρίγματα. Εδώ δεν παίρνουμε στα φιλικά".   

 

Για τους δυο αγώνες που ακολουθούν, με ZZ Leiden και ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Για μας όλα τα παιχνίδια έχουν τη δική τους σημασία. Για μένα το σημερινό, ήταν το πιο σημαντικό απ’ όλα. Γιατί θα μας βοηθούσε να κερδίσουμε χρόνο, να λειτουργήσουμε πιο σωστά και να πάμε πιο άνετοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Με τους Ολλανδούς, θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ διαφορετικό. Το θέμα μας είναι ότι, γυρίζοντας στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε μία ή μιάμιση προπόνηση για να ετοιμαστούμε για τον ΠΑΟΚ κι αυτό σίγουρα μας δημιουργεί ένα θέμα, γιατί είμαστε ομάδα που φτιάχνεται και χρειάζεται δουλειά και μέρες για να αφομοιώσει την τακτική. Έχουμε πρόοδο, αλλά θέλουμε δουλειά. Αυτό είναι για μένα το πιο δύσκολο, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Δεν θα έχουμε επαρκή προετοιμασία, όμως πιστεύω να πάρουμε το μάθημά μας από το σημερινό (10/10) παιχνίδι και να πάμε έτοιμοι".     

 

Μανωλόπουλος: "Πολύ σημαντική νίκη"

 

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης για την ομάδα του. 

 

Ο τεχνικός του Περιστερίου δήλωσε αρχικά: "Ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας και για πολλούς λόγους. Οι βασικότεροι λόγοι ήταν ότι πρώτον, εμείς προερχόμαστε από ένα άσχημο ξεκίνημα, δεν καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Basketball Champions League στην Ευρώπη, το οποίο μας στοίχισε πάρα πολύ. Υπάρχουν, βέβαια, λόγοι γι’ αυτό. Δεν ήμασταν έτοιμοι.

 

Παίξαμε πρώτη αγωνιστική με τον Προμηθέα, στο γήπεδό μας, χάσαμε στο τέλος. Οπότε υπήρχε ένα ψυχολογικό θέμα, επειδή χάσαμε και τα δύο παιχνίδια στο τέλος, αν θα καταφέρουμε να κρατηθούμε στο παιχνίδι, να αντιδράσουμε και να έχουμε καθαρό μυαλό. Και θεωρώ σε μεγάλο βαθμό, όχι τέλειο, το καταφέραμε.

 

Ο δεύτερος πάρα πολύ σημαντικός λόγος, που αυτή η νίκη είναι πάρα πολύ σημαντική, είναι ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα, μία πολύ δυνατή ομάδα, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει κάνει πολύ καλή επιλογή και πολύ καλή δουλειά και λίγες ομάδες θα περάσουν από εδώ. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα και δεν θεωρώ ότι θα περάσουν πολλές ομάδες. Γι’ αυτούς τους δυο λόγους θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική η νίκη μας».

 

Να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, στους παίκτες μου, στους συνεργάτες μου, αλλά τελειώνει εδώ. Έχουμε ένα παιχνίδι την Τετάρτη με ένα πάρα πολύ μακρινό ταξίδι, πάμε στο Minsk. Ας χαρούμε σήμερα (10/10), αλλά αύριο το πρωί πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι και πώς θα ετοιμαστούμε ψυχολογικά και σωματικά για το παιχνίδι της Τετάρτης. Καλή συνέχεια στον ΗΡΑΚΛΗ, ήταν πολύ σημαντικό ότι παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, είναι πολύ ευχάριστο αυτό, να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, γιατί έχουμε να το ζήσουμε πολύ καιρό".

 

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή προσπάθεια του Περιστερίου, είπε: "Από τη στιγμή που συμμετέχουμε, μας ενδιαφέρει πολύ και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται".

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 20/10/2021

ΗΡΑΚΛΗΣ 63-64 BAHCESEHΙR COLLEGE
     
 
 

 ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 24/10/2021

00-00

ΗΡΑΚΛΗΣ  

Ο.Σ.Φ.Π.

 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 


 


 


03 xamogelo 

Επίσημοι Χορηγοί & Συνεργάτες

line

 • 000-klimalko.jpg
 • 002-condito.jpg
 • 003-step.jpg
 • 4all.jpg
 • 005-kiddo.jpg
 • 006-hell.jpg
 • 007-digas.jpg
 • 008-cosmos.jpg
 • 009-molinari.jpg
 • 011-edathess.png
 • 013-nutrimedica.jpg
 • 999-havi.jpg
 • athlos.jpg
 • beneli.jpg
 • eurokatharistik.jpg
 • novibet.jpg
 • pharmagenesis.jpg

Επίσημοι Χορηγοί & Υποστηρικτές του Πρωταθλήματος

line

 • 000-stoiximan.jpg
 • 001-EKO.jpg
 • 009-ydrogeios.jpg
 • 010-wat.jpg
 • 011-avance.jpg
 • 015spalding.jpg
 • 019ert.jpg

Ιστορία

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηρακλής έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και στον πολιτισμό με αθλητές που έχουν ξεκινήσει την επαγγελματική τους καριέρα από το γήπεδο του Ιβανωφείου το οποίο πήρε το όνομα από τον Γεώργιο Ιβάνωφ. Το τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε επισήμως το 1921, αποτελώντας μάλιστα την πρώτη ομάδα που κατέκτησε ποτέ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1928)....

περισσότερα >>

Photo Gallery

Πρόσφατα Tweets

Ακολουθήστε μας