Πρόγραμμα ΕΚΟ Basket League

 

Ο Κώστας Μέξας τόνισε ότι ο διπλός στόχος, που είχε ο ΗΡΑΚΛΗΣ στον αγώνα με τη Mornar Bar επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό κι έστρεψε την προσοχή του στην πολύ σημαντική αναμέτρηση με τον Ιωνικό 

 

Ο προπονητής των "κυανόλευκων" δήλωσε: "Ήταν για μας ένα παιχνίδι με διπλό σκοπό. Αφενός δεν θέλαμε τα παιδιά να τελειώσουν την προσπάθεια, χωρίς νίκη την προσπάθεια στον όμιλο, παρότι δεν υπήρχε κίνητρο για μας, σε σχέση με τον αντίπαλο και αφετέρου να κάνουμε, το πιο σημαντικό για μένα, κάποια βήματα μπροστά, σε κάποια κομμάτια και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, νοοτροπίας, διάθεσης, ομαδικού πνεύματος. Νομίζω τα παιδιά πήραν ένα καλό βαθμό σήμερα, σε σχέση με το σημείο, που ήμασταν. Ακόμη και οι τελευταίες φάσεις, που βάλαμε καλάθι, έγιναν από καλές δημιουργίες, με έξτρα πάσα, με κοψίματα. Μπήκαν καλάθια, μέσα από τη λειτουργία της ομάδας, που για μας είναι σημαντικό. Με βάση αυτά, που έχουμε στο μυαλό μας, είμαστε μακριά ακόμη. Πρέπει να πατήσουμε σε αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν πιστεύω στο ηρωικό μπάσκετ γενικότερα, αλλά στη συνεργασία. Χρειάζεται το ομαδικό ταλέντο, είναι δεδομένο. Κάθε ομάδα χρειάζεται να έχει παιδιά, που σε κρίσιμες στιγμές να βγαίνουν μπροστά και να παίρνουν πρωτοβουλίες. Η μεγάλη εικόνα πρέπει να είναι η συνεργασία.

Θα προσπαθήσουμε από αύριο (18/11) να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο παιχνίδι της Κυριακής (21/11). Είναι για μας πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα (σ.σ. Ιωνικός), η οποία έχει ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού. Έχει ένα παιδί, που παίρνει πάρα πολλές κατοχές, αλλά έχει πάρα πολύ ταλέντο (German). Δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμος. Μια ομάδα, η οποία θεωρώ θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Η απουσία του κόσμου είναι μεγάλο μειονέκτημα για εμάς. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά, στα επόμενα ματς να είναι το Ιβανώφειο γεμάτο. Είδατε ακόμη και σήμερα (17/11), στο τέλος, ο κόσμος ξεσηκώθηκε και αμέσως και οι δικοί μας παίκτες λειτούργησαν διαφορετικά και οι αντίπαλοι λίγο τα έχασαν. Πρέπει να υπάρξει αυτή η συνεργασία, ομάδας-κόσμου, είναι σημαντική όταν υπάρχει και η ομάδα είναι διαφορετική. Θα παλέψουμε να το φτιάξουμε αυτό το κομμάτι.Έχουμε πολλά πράγματα να δουλέψουμε, η αλήθεια είναι αυτή. Και λεπτομέρειες και βασικά πράγματα. Τα παιδιά δείχνουν μια καλή ανταπόκριση. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι για να μπορέσουμε να πετύχουμε όλοι μαζί το στόχο, που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα".   

Για το αν επηρεάζουν οι ήττες που έρχονται στο τέλος, ανέφερε: "Αυτό είναι δεδομένο ότι επηρεάζει. Κι αν είναι μαζεμένες μ’ αυτόν τον τρόπο, επηρεάζουν την ψυχολογία της ομάδας. Δεν είναι να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όσο δυνατοί χαρακτήρες κι αν είναι οι παίκτες, είναι δεδομένο ότι είναι άνθρωποι. Δεν μπορεί να μην επηρεαστούν. Ελπίζουμε η σημερινή νίκη να αλλάξει λίγο την ψυχολογία μας και να ερχόμαστε στο γήπεδο ακόμη πιο χαρούμενοι".  

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της ομάδας, υπογράμμισε: "Η ενίσχυση της ομάδας είναι ένα κομμάτι, το οποίο το σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά. Αυτό θέλω να δώσω να καταλάβουν όλοι είναι ότι πραγματικά ψάχνουμε να βρούμε αυτή τη στιγμή τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, που μπορούν να έρθουν στον Ηρακλή, γιατί δεν θέλουν, δυστυχώς, όλοι να έρθουν στην ομάδα. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε και να την αποδεχθούμε αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω και θα προσπαθήσω με κάποιον τρόπο να μην φέρουμε μέτριο παίκτη. Αν γίνει αλλαγή, να γίνει για κάτι καλύτερο και όχι για κάτι πιθανόν παρόμοιο ή χειρότερο. Απλά για να πούμε ότι κάναμε μια αλλαγή. Θα το παλέψουμε, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές στην αγορά, με βάση τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας και την αγορά, που είναι φτωχή αυτή τη στιγμή, ειδικά στις θέσεις, που ψάχνουμε εμείς παίκτες. Θα το δούμε. Μέχρι την Κυριακή, δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Θα ήταν εξωπραγματικό".    

Σχετικά με τις φήμες ότι ο Reggie Lynch έχει πρόταση από ιταλική ομάδα, σημείωσε: "Έχει μια πρόταση. Θα γίνουν, προφανώς, συζητήσεις. Θα παίξει την Κυριακή σίγουρα, δεν το συζητάμε αυτό. Το έχει πει και ο παίκτης και μετά στη διακοπή θα δούμε. Αν το παιδί εξακολουθεί να θέλει να φύγει. Με το ζόρι δεν μπορούμε να κρατήσουμε κανέναν και ειδικά στην κατάσταση, που είναι ο ΗΡΑΚΛΗΣ, πρέπει όσο είναι εδώ πέρα να είναι ψυχή τε και σώματι, να παλεύουν κάθε μέρα στην προπόνηση και σε κάθε ματς να βάζουν το κορμί τους και την καρδιά τους, ακολουθώντας το τακτικό πλάνο για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της". 

Σκορδίλης: “Θέλαμε να κλείσουμε με νίκη στην Ευρώπη, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε με Ιωνικό”

Ο Γάης Σκορδίλης αναφέρθηκε στην επιθυμία όλων να ολοκληρώσουν νικηφόρα τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΗΡΑΚΛΗ, ενώ μίλησε και για την κρισιμότητα της κυριακάτικης εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ιωνικό.

Ο έμπειρος σέντερ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, λέγοντας: "Ήταν το τελευταίο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. νομίζω ότι κανείς δεν ήθελε να τελειώσουμε, χωρίς νίκη. Με την έλευση του καινούργιου προπονητή στην ουσία, τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια τα χρησιμοποιήσαμε για να δουλέψουμε κάποια πράγματα, που θέλουμε να εφαρμόσουμε στο πρωτάθλημα, γιατί έχουμε δύσκολο έργο. Δεν έχω να πω πολλά για τον σημερινό (17/11) αγώνα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε σοβαρά και να πάρουμε το αποτέλεσμα, που θέλουμε την Κυριακή (21/11)". 

Σε ερώτηση για την αναμέτρηση, κεκλεισμένων των θυρών με τον Ιωνικό, υποστήριξε: "Θα είναι η πρώτη φορά, που θα ζήσουμε κάτι τέτοιο φέτος. Δεν θα πρέπει να το αφήσουμε να μας επηρεάσει, γιατί έχουμε συνηθίσει να παίζουμε μπροστά στο κοινό μας. Ο Ιωνικός έχει γενικά καλό ρόστερ, με καλούς Έλληνες παίκτες και  με βασικό σκόρερ και κύριο επιθετικό όπλο τον German. Σίγουρα πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτόν και να του κόψουμε το ρυθμό, να τον περιορίσουμε για να έχουμε περισσότερες ελπίδες για το ματς".

Ερωτηθείς αν η βαθμολογική θέση, που έχει ο ΗΡΑΚΛΗΣ τον αδικεί, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχασε παιχνίδια στο τέλος, απάντησε: "Μπάσκετ είναι. Αυτά συμβαίνουν. Ας ελπίσουμε ότι όπως ήταν η τύχη με το μέρος μας σήμερα (17/11) να είναι και στη συνέχεια, γιατί όταν το παιχνίδι φτάνει στη μία κατοχή, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μας έχει ευνοήσει, δεν ήταν με το μέρος μας. Δεν θέλω να πω ότι μας αδικεί η θέση, έπρεπε να κοιτάξουμε στην αρχή περισσότερες λεπτομέρειες για να πάρουμε κάποιες νίκες παραπάνω. Είναι νωρίς ακόμη, δεν νομίζω ότι έχει χαθεί τίποτα. Έχουμε δρόμο για να το διορθώσουμε". 

Επίσημοι Χορηγοί & Συνεργάτες

line

 • 000-klimalko.jpg
 • 002-condito.jpg
 • 003-step.jpg
 • 4all.jpg
 • 005-kiddo.jpg
 • 006-hell.jpg
 • 007-digas.jpg
 • 008-cosmos.jpg
 • 009-molinari.jpg
 • 011-edathess.png
 • 013-nutrimedica.jpg
 • 999-havi.jpg
 • athlos.jpg
 • beneli.jpg
 • eurokatharistik.jpg
 • novibet.jpg
 • pharmagenesis.jpg

Επίσημοι Χορηγοί & Υποστηρικτές του Πρωταθλήματος

line

 • 000-stoiximan.jpg
 • 001-EKO.jpg
 • 009-ydrogeios.jpg
 • 010-wat.jpg
 • 011-avance.jpg
 • 015spalding.jpg
 • 019ert.jpg

Ιστορία

Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηρακλής έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και στον πολιτισμό με αθλητές που έχουν ξεκινήσει την επαγγελματική τους καριέρα από το γήπεδο του Ιβανωφείου το οποίο πήρε το όνομα από τον Γεώργιο Ιβάνωφ. Το τμήμα ανδρικής καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε επισήμως το 1921, αποτελώντας μάλιστα την πρώτη ομάδα που κατέκτησε ποτέ Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (1928)....

περισσότερα >>

Photo Gallery

Πρόσφατα Tweets

Ακολουθήστε μας